Llums

Veure i ser vist és fonamental per la seguretat a qualsevol estació de l’any, és convenient controlar periòdicament el funcionament de la seves llums i la correcta regulació per un professional. Un reglatge deficient farà que no ens veiem  com cal i/o provoquem enlluernaments als altres conductors

Els sistemes d’il.luminació han evolucionat molt els darrers anys, vam passar de les clàssiques bombetes halògenes i de filament, als sistemes xenon i actualment als de led. Per a tots aquests sistemes cal formació i equipaments de diagnosis i reparació. També en el  casos d’opticas faro cremades les podem polir i donar nova vida.

No només ens hem de poguer veure amb els llums, les escombretes eixugaparabrisas són molt importants en els moments que les condicions climàtiques son adverses ja que baixa la nostra visibilitat de dia i sobretot de nit.  Els reflexes de les llums dels cotxes amb les gotes d’aigua als vidres dificulta la nostra conducció i fa conduir amb tensió, per això hem de tenir sempre en condicions els sistemes de neteja del parabrises. Som especialistes en el seu manteniment i donem una atenció extra, tenim un gran estoc per cobrir una quota de models molt amplia del mercat.

Treballem amb els primers fabricants de sistemes d’ il.luminació i components com Osram, Bosch , Hella, Valeo. Sempre és la millor garantia i durabilitat.

Es recomanable la conducció de dia i nit amb les llums, ajuda a que siguem vistos. Es obligatori a 20 paisos de la UE.

Quin manteniment requereixen?

  • Es recomana canviar les bombetes cada 40.000 km o cada dos anys, independentment del seu ús.
  • És aconsellable canviar-les per parelles, encara que no estiguin foses, per tal d’evitar que tinguin un to diferent de llum entre si.
  • Finalment, abans de fer un viatge amb més càrrega de l’habitual, cal revisar el reglatge dels llums per tal de fer-ne un ajustament, sempre que el vehicle no ho faci automàticament, ja que si es produeix un desajust d’1 grau cap amunt, l’enlluernament es multiplica per 20 m, i si el desajust és d’1 grau cap avall, la pèrdua de visibilitat és de 30 m.