El neumatic es el punt entre el nostre vehicle i l’asfalt, es de vital importancia el seu bon estat per la nostra seguretat i la dels altres,i com a tot, cal un correcte manteniment.
A Garatge JCA estem preparats amb els millors i més moderns equipaments per la seva substitució i manteniment. Tenir una direcció correctament aliniada fara que el vehicle sempre mantingui la trajectoria adecuada i fara que el neumatic es desgasti correctament.

Treballem amb la majoria de fabricants de nuemátics del mercat, de marques premium com Michelin, Yokohama, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Pirelli i també segonas marques amb el que sempre podem oferir la millor qualitat preu.

Basant-nos en la experiència i en el treball amb primers fabricants de pneumàtics a nivell mundial, els nostres professionals prenen cada cas individualment i l’aconsellaran sobre el funcionament, comportament, característiques i prestacions de cada pneumàtic per ajustar-se el màxim possible a la sol·licitud del client i del vehicle.

Turisme, esportiu, Monovolum o 4×4, cada cotxe és diferent i se li dóna un us diferent, per tant haurem de tenir en compte quin pneumàtic muntar.

Quan substituïr un pneumàtic?

Un pneumàtic ha de ser substituït com a mínim cada 000 anys, tot i que a primera vista sembli estar en bon estat. Existeixen altres casos en els que la substitució del pneumàtic s’ha de fer:

1 – El pneumàtic està fet mal bé a causa d’un impacte o punxada.

Només un profesional podrà determinar si el pneumàtic pot ser reparat o si ha de ser substituït per un de nou.

2 – El pneumàtic presenta signes d’envelliment.

Esquerdes, talls, desgast irregulars o deformacions a la goma representen un risc per la teva seguretat. Tots aquests signes d’envelliment disminueixen l’adherència del pneumàtic, limitant les seves prestacions i favoreixen el risc de reventada.

3 – El pneumàtic està gastat.

Per turismes i vehicles comercials, el límit legalper un pneumàtic és de 1,6mm, i el límit tècnic d’un pneumàtic d’hivern és de 4mm.

Per sota d’aquest límit, el nivel de seguretat és insuficient i el pneumàtic s’ha de substituïr. Es recomana la visita a un profesional un cop a l’any.

Consell

Comprobar periodicament la pressió dels neumátics, amb els canvis de temperatura de l’estacions també canvien les pressons. Sempre que es pugui fer.ho amb fred, si no es possible i es fa en calent. S’ha de possar 0,2 bar per sobre del recomanat per el fabricant del vehicle.